Humán Aspektus

1. Cégünk csatlakozott a 2014-ben alakult Pro-akciócsoporthoz. Részletekért olvassa el a projekt nyitó és záró sajtóközleményét, további információkért pedig keresse fel a www.pro-akciócsoport.hu weboldalt.

2. Saját projektre is kapott támogatást szervezetünk.

Részletek:

Kedvezményezett neve: Humán Aspektus Kft.

Projekt címe: Mobil alkalmazásokra kifejlesztett intelligens és integrált megoldások

A projekt összköltsége: 700 millió Ft

A támogatás összege: 315 millió Ft

Támogatás intenzitása: 45%

A projekt azonosítószáma: PIAC_13-1-2013-0280

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.06.17.

A projekt tartalmának bemutatása:

A mobil alkalmazásokra kifejlesztett intelligens és integrált szoftver-rendszer megjelenése úttörő jellegűnek számít a létesítményüzemeltetés, a turizmus, a kereskedelem vagy az egészségügy és a szociális ellátás területén. Az újdonsága egyrészről a különféle, intelligens modulok létrehozásában, másfelől a különféle területeken alkalmazott moduloknak az egymással kompatibilis, integrált rendszerbe foglalásában nyilvánul meg, de legfőképp abban, hogy jövőbemutató módon lehetővé teszi az egyre inkább elterjedőben lévő mobil eszközök számára is az alkalmazás lehetőségét.

Erre jó példa lehet, hogy egy intelligens, önvezérlő ház tulajdonosa elmehet több napos üzleti útra, de akár hetekre nyaralni is, hiszen a szoftver képes arra, hogy figyelje a ház hőmérsékleti és energiaértékeit, de akár a biztonsági berendezéseket is. Képes lesz arra, hogy korrigálja a ház fűtési- és energiatermelő rendszereinek beállításait vagy például a szellőztetést, de veszély esetén akár a tűzoltóságot vagy a rendőrséget is értesítheti. Emellett a lakók távollétében „stand by” állapotban tarthatja a házat (alacsonyabb hőmérséklet, kevesebb energiafelhasználás), de a tulajdonos hazaérkezése előtt még időben visszaállíthatja az értékeket komfortosabbra. A tulajdonos ugyanakkor akár egy távoli földrészről, a saját mobil telefonjáról is felülírhatja a ház vezérlését vagy korrigálhatja a beállított értékeket. Ehhez természetesen a megfelelő rendszerrel kialakított házra lesz szükség, amik jelenleg még csak elenyésző számban léteznek, de a fejlesztés célja a jövő technikai igényinek kiszolgálása.

Az idegenforgalomban a be- és kiléptetésen és a büfé-fogyasztáson kívül a szoftver segítségével képeket lehet küldeni a barátoknak, hozzátartozóknak, étkezési- információkat a vendégeknek, illetve ki lehet elemezni, mely attrakciókat kedvelik leginkább. Ezen kívül a szülők mindig pontosan tudják, hogy merre járnak éppen gyermekeik, ha a mobil eszközeikre feltelepítik a kereső alkalmazást. A vendégek visszajelzései alapján a megfelelő szoftver modul elemzést adhat, amely segítség lehet a marketing és az értékesítés területén is.

A különböző nagyvállalatok, kereskedelmi cégek beszerzéseiben, forgóeszköz nyilvántartásában újdonság lesz, hogy rendszer nemcsak figyelmeztetni lesz képes az eszközök vagy az élelmiszerek fogyására, hanem akár meg is rendelhetik azokat a forgalmazótól.

A szoftver a vendégek szokásai alapján elemzést készíthet és javaslatokat is adhat például a kiállítóterek vagy az irodák berendezésével kapcsolatban is.

Sajtóközlemény a projekt zárásáról

A kidolgozott energiamenedzsment rendszer honlapja

Ajáott böngészők: Google Chrome Firefox Safari Opera Explorer